CONCEPT


Sinds we in Hapert in 2006 verbouwd hebben, zijn wij begonnen met ons unieke concept.

U kunt bij ons uiteraard alles afhalen. Maar u kunt ook heerlijk in de cafetaria blijven eten. Of u nu alleen voor een frietje of voor een uitgebreide lunch of diner bij ons komt, u krijgt altijd alles netjes op een bordje geserveerd. Ook wordt u bediend, binnen of op het terras, en altijd zonder meerprijs. We hebben alleen producten van de beste kwaliteit. Als wij niet tevreden zijn over de te verkrijgen kwaliteit, dan maken we het zelf. Zo zijn we door de jaren heen steeds meer zelf gaan maken. Onder andere onze satésaus, stoofvlees, smulhuissaus, hete kip, champignonsaus, knoflookroomsaus, plezantsaus, diverse dressings, verschillende soepen, onze befaamde kruidenboter en nog veel meer. U kunt bij ons terecht voor verse friet, alle gangbare snacks van de beste kwaliteit, ambachtelijk italiaans schepijs en heerlijk softijs en milkshakes. Maar ook voor diverse garnalengerechten, vlees- en visspecialtiteiten en lekkere dagelijks vers afgebakken stokbroodjes. We werken samen met verschillende bedrijven uit de omgeving en soms daarbuiten, om altijd de beste producten te kunnen serveren. Verschillende slagerijen leveren, afgestemd op onze hoge eisen, overheerlijke spare-ribs, shoarmavlees, carpaccio, halve hanen, belse satés en zijn de schnitzels speciaal voor ons ontwikkeld.

Al vanaf de opening in 2003 hebben wij een erg prettige samenwerking met de plaatselijke groenteboer. Vof Hoskens voorziet ons dagelijks van verse groente en fruit. Ook zijn geroemde rauwkostsalade krijgt u bij elke schotel geserveerd. Aan de allerkleinsten is uiteraard ook gedacht! Kinderstoelen zijn aanwezig en natuurlijk staat er ook een kindermenu op de kaart. Zelfs pannenkoeken zijn te verkrijgen. En bij beide keuzes krijgen kinderen altijd een leuke verrassing na het eten!

Kortom, wij doen ons uiterste best om iedereen het zo goed mogelijk naar de zin te maken.

Historie:

In 2003 nemen Ton en Jolanda een kleine cafetaria over in de Nieuwstraat te Hapert. Er staan 5 tafels met elk 4 stoelen. Al snel wordt het steeds drukker en merkt Ton op dat er vooral ’s zondags mensen doorrijden omdat er geen tafeltje vrij is. Er wordt besloten tot een rigoureuze verbouwing. Alle apparatuur wordt vervangen en de gehele cafetaria wordt van voor tot achter verbouwd. Met 73 zitplaatsen binnen en 52 op het terras wordt ook het concept volledig omgegooid. Kwaliteit blijft het allerbelangrijkste, maar er wordt ook bediend en er komen luxere gerechten op de kaart te staan. Het is een succes. Veel tevreden mensen en positieve reacties later wordt besloten om er een echt familiebedrijf van te maken. De zoon en dochter van Ton en Jolanda, die al vanaf dag één meewerken als bijbaantje langs de studie, worden in 2008 officieel mede eigenaar van de zaak. Pim en Britt pikken alles snel op. Al gauw biedt zich er een nieuwe uitdaging aan. Een mooi groot leegstaande cafetaria in Reusel is te koop en er wordt bij het Smulhuis geïnformeerd of er interesse is voor overname. Na een aantal goede afspraken gemaakt te hebben, wordt er besloten om op dit aanbod in te gaan. Een aantal aanpassingen worden gemaakt aan het interieur en in Februari 2009 wordt Cafetaria het Smulhuis in Reusel geopend. Met 58 zitplaatsen binnen en 56 buiten doet Reusel niet onder voor Hapert. Het concept van Hapert wordt overgenomen zodat er geen verschil is tussen beide cafetaria’s. Na wat indelingen geprobeerd te hebben wordt uiteindelijk besloten dat Ton en Britt samen de cafetaria in Reusel voor hun rekening gaan nemen en Jolanda en Pim in Hapert blijven werken. Ook in Reusel wordt het een succes en weten de mensen ons concept te waarderen.

In 2013 komt cafetaria d’n Toon te koop en wordt er wederom gevraagd of wij geïnteresseerd zijn. We waren al een tijdje op zoek naar een nieuwe uitdaging in de buurt en nadat een andere overname in Vessem stuk liep past dit aanbod perfect in het plaatje. Zo openen wij alsnog in 2014 een derde zaak in Vessem. Besloten wordt dat vooral Ton daar de zaken gaat regelen. Jolanda, Pim en Britt blijven in Hapert en Reusel. De inrichting krijgt een opfrisbeurt en op 8januari 2014 opent het derde Smulhuis haar deuren. Wat minder zitplaatsen binnen, maar met een groot terras kan ook hier ons intussen bekende concept overgenomen worden. Totaal onverwachts klopt een goede bekende slechts anderhalf jaar later bij ons aan met de vraag of zij het Smulhuis in Vessem niet over kan nemen. In eerste instantie zijn we niet geïnteresseerd, maar al gauw komen er ook voordelen aan het licht. Onze Britt is dan pas bevallen van haar dochter dus kan zij minder werken en ook Jolanda merkt dat de druk van een derde cafetaria toch zwaar begint te wegen en er geen enkele vrije tijd meer over blijft in de zomermaanden. Zo raken we toch weer in gesprek met Jorine en Mark en komen we er samen vrij snel uit. Zo is Cafetaria de Smickel Vessem vanaf augustus 2015 een feit.

Het assortiment wordt alsmaar uitgebreider. Verse friet, kwalitatief de beste snacks, lekkere stokbroodjes, diverse garnalen gerechten, carpaccio en verschillende luxe specialiteiten staan allen op de kaart. Zo kunt u voor een frietje met, of een uitgebreid 3-gangen diner bij ons terecht. Ook kunt u alles bij ons afhalen, en voor bedrijven bezorgen wij zelfs. Wij willen ons zo constant blijven vernieuwen en hopen u op die manier nog jarenlang met veel plezier lekker eten en drinken te mogen serveren!

Copyright Cafetaria Het Smulhuis. All Rights Reserved Design: Get Bannered Reclameproducties